Ogledala v kulturi: Simbolika in miti

May, 29 2024

W tem artykule si bomo ogledali, kako so bila zrcala zaznavana v kitajski, evropski in afriški kulturi, raziskovali bomo njihov simbolni pomen in z njimi povezane zgodbe.

Preberi članek

Katero ogledalo izbrati za kopalnico?

Apr, 11 2024

V tem članku smo za vas pripravili obsežen vodnik, ki vam bo pomagal sprejeti pravo odločitev pri nakupu ogledala za to ključno sobo v vašem domu. Tu boste našli ne samo praktične nasvete o izbiri ogledala, temveč tudi navdih povezan z različnimi slogi, trendi in inovativnimi rešitvami.

Preberi članek

Kakšno ogledalo za majhno kopalnico?

Apr, 11 2024

Majhna kopalnica predstavlja izziv za vsakega notranjega oblikovalca. Vsak element mora biti skrbno izbran, da se maksimalno izkoristi razpoložljiv prostor in ustvari optični vtis večjega prostora. Med temi elementi igra pomembno vlogo ogledalo.

Preberi članek

Zakaj ne bi smeli spati nasproti ogledala? Spoznajte načelo Feng Shui

Apr, 11 2024

Vabim vas v svet, kjer vaša spalnica postane oaza miru in harmonije, vse zahvaljujoč modrosti starodavne kitajske prakse – Feng Shui. Ali ste vedeli, da način, kako razporedite ogledala v svojem prostoru, lahko močno vpliva na vaš počitek in življenjsko energijo Qi?

Preberi članek

Kdaj so izumili ogledalo?

Apr, 11 2024

Ogledalo, ki je človeštvu znano že tisoče let, je eden izmed najbolj fascinantnih in univerzalnih predmetov, ki so jih kdajkoli izumili. Odsevajoč dobesedno in v prenesenem pomenu, ogledala ne služijo samo za ogled lastnega odseva, ampak igrajo tudi ključno vlogo v razvoju kulture, umetnosti in celo tehnologije skozi stoletja.

Preberi članek